Sluit [X]   
 

Luitenant Lolke Rang in 1915: gelegerd op Fort benoorden Spaarndam

Donateur worden?

© 1999-2024, René G.A. Ros
Laatst gewijzigd 7-6-2024

Forten, batterijen en andere werken - Sectoren - Sector Sloten

Let op: waar gesproken wordt over 'bezetting' wordt meestal de beoogde bezetting in een bepaald jaar bedoeld en betekent niet dat het aantal soldaten daadwerkelijk in een verdedigingswerk gelegerd was.

Sector Sloten Geniedijk Haarlemmermeer Fort bij Kudelstaart Post aan de Uiterweg Schutsluis bij Aalsmeer Fort bij Aalsmeer Batterij aan de Aalsmeerderweg Kazematten Slotertocht Batterij aan de Sloterweg Fort bij Hoofddorp Batterij aan de IJweg Voorpositie bij Cruquius Voorstelling bij Vijfhuizen Fort bij Vijfhuizen Kazemat bij M.P.20 Fort aan de Fuikvaart Verbindingswal van Fort aan de Liede naar M.P.19 Fort aan de Liede Fort bij de Liebrug Fort bij Penningsveer Positie aan de Liede Drijvende Brug Zijkanaal C Fort bezuiden Spaarndam Voorstelling bij Spaarndam Fort benoorden Spaarndam Positie bij Spaarndam Kazematten Zijkanaal B
Sector Ouderkerk Sector Zaandam

Stelling van Amsterdam op Twitter Stelling van Amsterdam op Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube

Deze website wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Alle rechten voorbehouden, o.a. gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming.
Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water.
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
Reizend restaurant SterkWater strijkt neer langs de Hollandse Waterlinies. In de grootste, oudste en prachtigste forten genieten haar gasten van een bijzondere avond uit, met een heerlijk 5-gangen diner en meeslepende verhalen. (Advertentie)
 
 
 
Fort Resort Beemster herbergt een van de meest luxueuze wellnessresorts met hotel van Nederland. In de karakteristieke sfeer van het fort beleeft u wellness zoals u nog nooit heeft ervaren. (Advertentie)