Sluit [X]   
 

Garnizoen Kleding Magazijn in 1988: sloop

Donateur worden?

© 1999-2024, René G.A. Ros
Laatst gewijzigd 7-6-2024

Nieuwsbrief Stelling van Amsterdam

ArchiefAbonnerenKopijOpbouw

Fortcommandant leestEen nieuwsbrief bevat bij voorkeur zes artikelen en maximaal acht. De volgorde binnen een nieuwsbrief en in welke nieuwsbrief het artikel wordt opgenomen is naar inzicht van de redacteur. Onder andere de datum van de beschreven gebeurtenis, de beoogde publicatiedata van de nieuwsbrieven en andere artikelen spelen hierbij een rol.
Een aansprekend of interessant artikel wordt als laatste artikel geplaatst en de laatste foto van dat artikel wordt ook bovenaan de nieuwsbrief opgenomen.

Artikel

De redacteur past, indien nodig, de aangeleverde tekst aan aan de gewenste opbouw van een artikel. Daarbij wordt de volgende opbouw gehanteerd:

<Titel van 4 tot 6 woorden> {deel [i/n]}

Tekst: <naam> (<organisatie>)[, <naam> (<organisatie>)]...
Bron: <publicatie> d.d. <datum>
Foto('s): <naam> (<organisatie>)[, <naam> (<organisatie>)]...
Met dank aan: <naam> (<organisatie>)[, <naam> (<organisatie>)] ...
(Volledig) Artikel verscheen eerder als '<titel>' in het <publicatiesoort> <titel> (<nummer>, <jaargang>).

<Tekst van ongeveer 400 maar maximaal 500 woorden in korte paragrafen
bij voorkeur ingedeeld in:
Inleiding (ca. 100 woorden)
Midden (ca. 200 woorden)
Afsluiting met conclusie (ca. 100 woorden)>

* <voetnoot>
of
*1 <voetnoot 1>
*2 <voetnoot 2>

<Website/webpagina naam met link>
'<artikel naam met link>' in Nieuwsbrief <nummer>

Naamgeving

In elk artikel mag maximaal één keer de volledige naam 'Stelling van Amsterdam' voorkomen, bij volgend gebruik alleen 'Stelling' maar nooit de afkorting 'StvA'. In geval van 'een stelling' mag geen hoofdletter worden gebruikt, bij 'de Stelling' moet dat wel omdat het dan gaat om de verkorting van een naam.
De schrijfwijze, inclusief hoofd- en kleine letters, van de namen van forten, batterijen liniewallen moet overeenkomen met de naam zoals op deze website wordt gebruikt.

Links

Links naar interne of externe websites/webpagina's staan als lijst onderaan de tekst. Tenzij de tekst een opsomming van bv. feiten bevat, dan mogen de betreffende termen in de tekst een link zijn.
Als de tekst door een externe partij is geschreven dan staat de link naar zijn/haar website bovenaan de lijst. Indien een organisatie het artikel niet heeft geschreven maar wel heeft meegewerkt, dan staat de link onderaan. Als er een externe partij niet heeft meegewerkt maar wel in het artikel wordt genoemd, dan hoeft geen link vermeld te worden.
E-mail adressen mogen, vanwege spambots, niet in de tekst voorkomen.

Bronvermelding

De informatie van een artikel moet onderbouwd zijn door middel van (een) volledige bronvermelding(en), tenzij het een opiniestuk of persoonlijk verslag betreft.
Het auteursrecht op illustratiemateriaal moet bij de tekstauteur berusten of met toestemming van derden en bronvermelding gebruikt worden.

Stelling van Amsterdam op Twitter Stelling van Amsterdam op Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube

Deze website wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Alle rechten voorbehouden, o.a. gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming.
Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water.
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
Reizend restaurant SterkWater strijkt neer langs de Hollandse Waterlinies. In de grootste, oudste en prachtigste forten genieten haar gasten van een bijzondere avond uit, met een heerlijk 5-gangen diner en meeslepende verhalen. (Advertentie)
 
 
 
Het Kenniscentrum Waterlinies (KCW) verzamelt, onderzoekt, borgt en verspreidt kennis over de Hollandse Waterlinies: de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. (Advertentie)