Sluit [X]   
 

Genieofficier Cornelis Willem van Dooden in 1904: benoemd tot Sergeant

Donateur worden?

© 1999-2024, René G.A. Ros
Laatst gewijzigd 7-6-2024

Nieuwsbrief Stelling van Amsterdam

ArchiefAbonnerenKopijOpbouw

Fortcommandant leestDeze pagina is bestemd om iedereen met informatie over militair erfgoed te informeren over het gebruik van de nieuwsbrief. En met name eigenaren, beheerders en gebruikers ervan (verder fortgebruiker genoemd).

Waarom?

Wat is het nut om een eigen artikel in deze nieuwsbrief te laten plaatsen? Waarom zou u daar tijd aan besteden?

Via de nieuwsbrief bereikt u snel een relatief groot en breed publiek van meer dan 800 geïnteresseerde abonnees waaronder:

Zelfs als er uit de publicatie van een artikel niet direct een zichtbaar resultaat volgt, draagt het wel bij aan de bekendheid van de eigen organisatie of het eigen fort. Hetgeen bij een later contact een nuttige basis kan hebben gelegd.

Informatie op de eigen website kan iedereen lezen, maar alleen als het publiek weet dat het er staat. De nieuwsbrief is een van de kanalen om deze informatie onder de aandacht van geïnteresseerden te brengen. Dit is de belangrijkste reden waarom de auteur van deze website de nieuwsbrief in 1999 begon en deze mogelijkheid ook aan anderen biedt.

Omdat bij het artikel een link wordt opgenomen naar de eigen website zal een deel van de lezers deze bezoeken. Bovendien verbetert de vindbaarheid van de eigen website als het publiek zoekt via zoekmachines zoals Google. Deze website heeft een goede pagerank waardoor die van de eigen website ook verbeterd met elke extra link.

Bovendien wordt elke nieuwsbrief aangekondigd op het Stelling Forum en vol-automatisch, net als elk ander forum-onderwerp, doorgezet naar Twitter, Facebook en Hyves. Hierdoor is het bereik en de vindbaarheid nog groter dan u aanvankelijk zou denken.
Artikelen kunnen ook los op het Stelling Forum geplaatst worden waardoor dit effect nog groter wordt. Kopij die niet in de nieuwsbrief opgenomen wordt, kan wel zelf op het Stelling Forum geplaatst worden.

Welke onderwerpen?

De website en de nieuwsbrief hebben van oudsher een cultuur-historische achtergrond en met het militair erfgoed in de regio Groot-Amsterdam als hoofdthema. In principe kan elk artikel met dezelfde insteek in de nieuwsbrief opgenomen worden.

Daartoe behoort niet normale toeristisch-recreatieve informatie (bv. maandelijkse openstelling) en activiteiten (bv. een kunsttentoonstelling in een fort) die niet direct met het militair erfgoed te maken heeft.

Dan blijven er een heleboel onderwerpen over die wel in de nieuwsbrief opgenomen kunnen worden zoals bijvoorbeeld:

De inhoud moet relevant voor de nieuwsbrief zijn en mag niet beledigend, discriminerend zijn of conflicteren met de werkzaamheden en belangen van deze website. Een kritische tekst met een opbouwende waarde hoeft zeker niet geschuwd te worden.

Het staat de redacteur van de nieuwsbrief vrij om ter opname aangeboden informatie in te korten, te redigeren of te weigeren.
Voor publicatie wordt het gehele artikel van tekst en foto's altijd ter goedkeurig aan de auteur voorgelegd. Als die goedkeuring niet is ontvangen zal het artikel niet in een nieuwsbrief worden gepubliceerd.

Hoe aan leveren?

Bijdragen zijn welkom in de vorm van een compleet artikel in goed Nederlands en digitaal aangeleverd.
Een persbericht, speciaal geschreven artikel of digitale uitnodiging voor een evenement kan per e-mail toegezonden worden naar het adres van de redacteur. Indien het persbericht een activiteit betreft, dan moet het persbericht minimaal twee weken voordat de activiteit plaats vindt ontvangen zijn.
Een recensie-exemplaar van een boek/dvd enzovoort of een papieren uitnodiging kunnen per post gezonden worden.

Vrijwel elke tekst is eenvoudig aan te passen aan de opbouw van de nieuwsbrief en dit zal door de redacteur worden verzorgd. De titel mag 6-8 woorden en de tekst 400-500 woorden bevatten.
Eventueel kunnen een of twee relevante foto's, waarvan u het auteurs- of gebruiksrecht bezit, op originele grootte toegezonden worden, waarvan de redacteur een verkleining of uitsnede zal maken.

Indien de redacteur gebruik maakt van een toegezonden uitnodiging kan in onderling overleg bepaald worden of de fortbeheerder of de redacteur een artikel erover schrijft.
Het geheel verzorgen van een thema-nieuwsbrief, waarin alle artikelen over één onderwerp gaan, is alleen mogelijk indien er vooraf overleg over heeft plaats gevonden.

Stelling van Amsterdam op Twitter Stelling van Amsterdam op Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube

Deze website wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Alle rechten voorbehouden, o.a. gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming.
Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water.
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
FMTraining - Trainingen en cursussen voor gebruikers en ontwikkelaars van FileMaker (Advertentie)
 
 
 
Fort Resort Beemster herbergt een van de meest luxueuze wellnessresorts met hotel van Nederland. In de karakteristieke sfeer van het fort beleeft u wellness zoals u nog nooit heeft ervaren. (Advertentie)