Sluit [X]   
 

Korporaal Muller in 1914: opkomst voor mobilisatie 2e Regiment Vestingartillerie te Waverveen op Fort...

© 1999-2021, René G.A. Ros
Laatst gewijzigd 11-7-2021

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 25

E-Nieuwsbrief Website Stelling van Amsterdam, nummer 25
(25 september 2000)

Beste lezer,

Bij deze een nieuwe e-nieuwsbrief over de website Stelling van Amsterdam.
<https://www.stelling-amsterdam.nl/>

OPENING FORT AAN DE DRECHT
Zoals al geschreven in een extra bericht was de opening van het gerestaureerde Fort aan de Drecht een gezellige aangelegenheid en - wat ons betreft - een groot succes. We hebben enkele personen kunnen spreken over historische zaken, zoals de zoon van de voormalige fortwachter van Fort aan de Kwakel. Ook andere bekenden, zoals van de Stichting Herstelling en Stichting Stelling van Amsterdam, kwamen we tegen. Een enkeling - van burgemeester tot arbeider - hebben we moeten uitleggen hoe een muis werkt.
Doordat we de website op enkele computers toonden waren we door de beveiliging al over de fortbrug gelaten en konden de ceremonie van nabij meemaken. Het afvuren van het kanon was nogal luidruchtig, zo dichtbij. De rest van de dag werd elk uur een schot afgevuurd hetgeen door het hele fort te voelen was.
Veel foto's van de ceremonie gemaakt, dus. Het tenue van de minister was vast niet het originele minister tenue maar het stond wel leuk. En bovenal onverwachts. De minister was echter weer snel verdwenen en kwam helaas niet in de keelkazemat en bij ons kijken. Later begrepen we dat hij die middag in Breda de KFOR-soldaten (Kosovo) moest voorzien van een waarderingsteken.
Behalve dat we enkele foto's op de website hebben geplaatst, hebben we ook enkele op origineel formaat toegezonden aan het Vestingmuseum (de leverancier van het kanon), de Gemeente Uithoorn en het Ministerie van Defensie. Van deze laatste ontvingen we als reactie: "dank voor de toezending. de foto´s zijn doorgezonden naar de minister. hij zal zeer verheugd zijn om zichzelf op deze manier te zien."
We hebben de minister ook de suggestie gedaan om het tenue tijdens Prinsjesdag te dragen...
<https://www.stelling-amsterdam.nl/forten/drecht/> Fort aan de Drecht
<https://www.stelling-amsterdam.nl/algemeen/fotoreportages/drecht2000/> Evenement Fort aan de Drecht
<http://www.herstelling.nl/> Stichting Herstelling
<http://www.vestingmuseum.nl/> Vestingmuseum
<http://www.uithoorn.nl/> Gemeente Uithoorn
<http://www.mindef.nl/> Ministerie van Defensie

BEZOEKERSRECORD
Tot voor kort kwamen er ongeveer 70-80 bezoekers per dag op de website. Door de activiteiten in fortenland ligt dat inmiddels rond de 100 bezoekers per dag met flinke uitschieters tot 120-140. Bovendien publiceerde Planet Weekly (een E-magazine) een kort stukje over onze website waardoor op 15 september het record van 333 bezoekers per dag werd gevestigd!
De ervaring leert dat na zulke pieken het daggemiddelde hoger ligt dan het daggemiddelde voor de piek. We denken dat het daggemiddelde rond de 80-100 bezoekers terecht gaat komen. Dan moet de grens van 30.000 bezoekers over ruim 100 dagen gehaald worden!
Op 24 september verwees de NCRV naar de Stelling-site vanaf NOS Teletekst pagina 319 maar eigenlijk had het moeten wijzen naar de Fortenmaand website van René.
<http://viewstat.nedstat.nl/cgi-bin/viewstat?name=inundaties> SvA Statistiek
<http://web.planet.nl/planetweekly/week37.shtml> Planet Weekly

OVERIG
- Op Open Monumentendag was ook het Fort aan de Ossenmarkt in Weesp open. Er was een tentoonstelling over de Stelling, de video kon er bekeken worden en er was wat kaartmateriaal. De Historische Kring Weesp telde die dag rond de 150-175 bezoekers.
- In de Verboden Kringen en het schootsveld van Fort aan de Winkel (Prov. Utrecht) wordt, vlak langs snelweg A2 (!), een bungalowpark aangelegd...
- De startpagina forten.pagina.nl is opgeheven na een onenigheid over het niet mogen verwijzen naar o.a. concurrent startkabel.nl. De pagina nederlandse-forten.startkabel.nl bestaat nog wel. Daarnaast is, i.s.m. Stichting Fort aan de Klop te Utrecht, de eerste pagina van www.forten.nl ingericht als startpagina. Het is daarmee hét beginpunt voor iedereen geworden die met verdedigingswerken op Internet te maken heeft.
- De werkgever van René, S&B Office Services wordt overgenomen door The Knowledge Factory <http://www.tkfy.com/>. René krijgt daar een andere functie en zal nog meer te maken krijgen met databases en een koppeling met internet. Bovendien is een van de tertaire arbeidsvoorwaarden het gebruik van een unieke panorama-camera waarmee in één klik een 360 graden panorama gemaakt kan worden.

Heb jij informatie die via deze nieuwsbrief aan geïnteresseerden gezonden kan worden? Stuur de informatie dan aan <e-mail adres vervangen door formulier>.

Informatie over deze nieuwsbrief, het aanmelden en het archief van de nieuwsbrieven is te vinden op:
<https://www.stelling-amsterdam.nl/nieuwsbrief/>

Met vriendelijke groet,
Jurgen Lamers en René Ros

RSS Feed met nieuws over de Stelling Stelling van Amsterdam Twitter Stelling van Amsterdam op sociaal netwerk Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube

Deze website wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Alle rechten voorbehouden, o.a. gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming.
Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water.
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
Bezoek Paviljoen Uit & Meer op Fort Uitermeer bij Weesp! (Advertentie)
 
 
 
Bezoek Paviljoen Uit & Meer op Fort Uitermeer bij Weesp! (Advertentie)