Sluit [X]   
 

Fortcommandant Segov in 1919: woonachtig en werkzaam als tijdelijk adjunct inspecteur Directe Belastingen te...

© 1999-2022, René G.A. Ros
Laatst gewijzigd 11-4-2022

Mensen

Soldaat Schutte

Naam voluit:

Andreas Bernardus Schutte (roepnaam Bernard)

Geboren:

3 september 1885, Amsterdam (Noord-Holland)

Overleden:

20 februari 1951, Amsterdam (Noord-Holland)

Levensloop:

Bernard Schutte werd op 3 september 1885 in Amsterdam geboren. Zijn moeder is Anna Maria van Eekeres en zijn vader is Theodorus Bernardus Schutte, een lijstenmaker.
Zijn vader overleed toen Bernard vijf jaar oud was. De weduwe en de kinderen woonden daarna op het adres Bilderdijkstraat 210 III hoog te Amsterdam.

Volgens de "Staat van Dienst" in zijn bewaard gebleven zakboekje kwam hij, ingedeeld bij het 7e Regiment Infanterie, in maart 1905 als loteling op.
In 1906, 1908 en 1912 werd hij teruggeroepen, voor elke keer een opkomst van een maand. In 1912 is de opkomst vermoedelijk afgesloten met de Fortmanoeuvres 1912 bij Uithoorn.

Op 1 augustus 1913 was hij van de Militie (diensplicht) overgegaan naar de Landweer District Naarden, 7e Regiment Infanterie, 23e Bataljon, 2e compagnie.

Op 26 juli 1914 volgde de mobilisatie opkomst en hij werd bij het 20e Bataljon Landweer-Infanterie geplaatst en gelegerd op het Fort bij Marken-Binnen. Waaronder ook Soldaat Schilperoord.
Hij werd op 24 mei 1917 met klein verlof gezonden. En op 24 november 1919 mocht hij zijn plunje inleveren.

Auto met manschappen Fort bij Marken-Binnen
Manschappen op een auto voor de bergloods van het Fort bij Marken-Binnen. De soldaat die vooraan staat, tweede van rechts, is Bernard Schutte.

 

Op 1 juli 1908 trouwde André met "Mejuffrouw C.H. Schutte - Lodewijks" uit de Tollensstraat 72, Amsterdam. Er zijn 3 kinderen geboren waarvan de oudste in het kraambed is gestorven.
Als beroep was hij magazijnbediende en later magazijnmeester bij Uitgeverij de Bron in Amsterdam, uitgever van o.a. DE PRINS en HET LEVEN. Vervolgens werd hij conducteur bij de Gemeentetram.

Bron & foto's:

Dhr. André Schutte (kleinzoon) via Peter Schat

RSS Feed met nieuws over de Stelling Stelling van Amsterdam Twitter Stelling van Amsterdam op sociaal netwerk Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube

Deze website wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Alle rechten voorbehouden, o.a. gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming.
Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water.
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
'Kennismaken met de Stelling van Amsterdam' is een gratis interactief e-book over de Stelling. (Advertentie)
 
 
 
Maas+deNatris verrichten militair-historisch onderzoek op het snijvlak van defensie en samenleving en vertalen dat naar gedrukte en digitale media. (Advertentie)