Sluit [X]   
 

Soldaat? te Nijenhuis in 1918: ingelijfd bij 7e Regiment Infanterie 7e Regiment Infanterie

© 1999-2021, René G.A. Ros
Laatst gewijzigd 9-1-2021

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 15

E-NIEUWSBRIEF WEBSITE STELLING VAN AMSTERDAM, nummer 15
(22 maart 2000)

Beste lezers,

Bij deze een nieuwe e-nieuwsbrief over de website Stelling van Amsterdam.

10.000ste BEZOEKER
Op 18 maart jl. is, volgens de NedStat statistieken, om 18.59 de 10.000ste bezoeker op de Engelse versie van de website geweest. Daar nemen we een pint op!
Enkele dagen later was er toepasselijk bezoek vanuit de Koninklijke Militaire Acadamie in Breda. Het moet de eenzame wachtcommandant geweest zijn, zo om 4.00 uur...
Van de mensen die ons vragen stellen over evenementen, archief onderzoek e.d. houden we geen teller bij. Maar die kosten inmiddels ook redelijk wat e-mails en tijd.
http://viewstat.nedstat.nl/cgi-bin/viewstat?name=inundaties (Nederlandse teller)
http://viewstat.nedstat.nl/cgi-bin/viewstat?name=inundations (Engelse teller)

SLUIS BIJ FORT UITERMEER
De schutsluis bij Fort Uitermeer tussen de 's-Gravelandse Vaart en de fortgracht / Vecht wordt gerestaureerd. Heel vroeger liep de vaart door het fort heen met een sluis middenin het fort. Later is de vaart verlegd naar de noordelijke fortgracht.
Door de restauratie wordt het wellicht mogelijk om de sluisdeuren te bekijken op speciale inundatie toldeuren/kleppen. Zowel buurtbewoners als het waterschap houden ons op de hoogte.
https://www.stelling-amsterdam.nl/actueel/
https://www.stelling-amsterdam.nl/forten/uitermeer/

MAGAZIJNCOMPLEX AMSTELVEEN
Informatie vind je soms op de meest onverwachte plaatsen: het Bosmuseum van het Amsterdamse Bos heeft een luchtfoto van ca. 1925 van het gebied hangen. Daarop is het magazijncomplex Amstelveen te herkennen, naast het Fort aan het Schiphol. Het terrein is nu nog herkenbaar als opslagterrein van het Amsterdamse Bos (noord van de A9) maar het is onwaarschijnlijk dat er nog gebouwen aanwezig zijn.
We moeten nogsteeds foto's van de locaties van het Vliegkamp Schiphol en het Fort aan het Schiphol maken, dus dan gaan we even bij het opslagterrein kijken.
https://www.stelling-amsterdam.nl/stelling/extra/ (Magazijnen)
https://www.stelling-amsterdam.nl/forten/schiphol/
https://www.stelling-amsterdam.nl/forten/schiphol-vliegkamp/

FORT LUX
Per e-mail kregen we een aantal verzoeken om inlichtingen over een evenement dat plaats zou vinden op Fort bij IJmuiden. Daar wisten wij echter niets van maar het IMTIN, de gebruiker van het eiland, heeft ons laten weten dat het in juli gaat plaats vinden. Voor die tijd krijgen we gedetailleerde informatie die we t.z.t. door zullen geven. Naar het schijnt wordt het fort door kunstenaars op een speciale manier verlicht.
https://www.stelling-amsterdam.nl/forten/ijmuiden/

PROVINCIE
De laatste tijd hebben we enkele contacten met provinciale bestuurders gehad. Daarvan zijn de volgende complimenten ingelijst:
"Mijn complimenten, dit is een buitengewoon goed opgezet en bijzonder informatieve website over de SvA" (Carel Poulie, Statenlid GroenLinks Noord-Holland). Zie ook www.carelpoulie.nl
"Met genoegen de website "de Stelling van Amsterdam" bezocht. Ziet er gelikt uit en geeft zeer veel en actuele informatie." (Enno Neef, gedeputeerde Zorg, Welzijn en Cultuur, Provincie Noord-Holland)

CANADA
In een uitzending van Radio Nederland Wereldomroep (RNW) is de Stelling genoemd en werd verwezen naar onze website. De tekst 'just put "Defence line of Amsterdam" into your search engine and you will find it' is op zich al een compliment voor onze wijze van de website binnenwerken in de vele search engines.
Het programma is onder andere her-uitgezonden in het programma "CBC Overnight" van de Canadian Broadcasting Corporation. Zo meldt ons een luisteraar uit Canada.
De RNW was een van de organisaties die recent ons persbericht ontvingen.
http://www.cbc.ca/
http://radio.cbc.ca/insite/OVERNIGHT_TORONTO/2000/3/16.html
http://www.rnw.nl/

WIJZIGINGEN
De nieuwste versie (1.1.2) van de website heeft enkele aardige toevoegingen en vooral aardige foto's:
- Een foto van Sergeant Willem de Jong bij eerste opkomst oefening in 1906 en een ansichtkaart van "aardappelen jassen" op Fort benoorden Purmerend.
- Een pasfoto van Gevangene Beers en tevens enkele aanvullingen in de tekst van zijn biografie.
- de website Atlantikwall Fortifications is opgeheven en verwijzingen daarnaar zijn weggehaald.
- op de Verwijzingen pagina ontbrak (o schande!) informatie over de Stichting Militair Erfgoed.
- de 145 foto's van Rijksgebouwendienst-medewerker Herman van Zanten zijn gescand en van elk object is er een foto opgenomen op de website. Met uitzondering van Fort bij IJmuiden zijn de foto's van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een foto van de Steenen Beer is gebruikt op de pagina van de Vesting Muiden.
https://www.stelling-amsterdam.nl/stelling/mensen/
https://www.stelling-amsterdam.nl/forten/purmerend-noord
https://www.stelling-amsterdam.nl/algemeen/ (Verwijzingen)
https://www.stelling-amsterdam.nl/forten/ijmuiden/

RONDZENDLIJST
De adressenlijst voor deze Nieuwsbrief zat tot nu toe in de e-mail software van René. Dit had als nadeel dat de abonnees niets konden raadplegen over hun abonnement, weinig diensten geboden konden worden, niemand anders de gegevens kon wijzigen en het versturen van een bericht met zoveel abonnees eigenlijk technisch gezien niet mogelijk is.
Gezien de recente positieve ervaringen van René als de lijstbeheerder van de Rondzendlijst Verdedigingswerken, is een tweede rondzendlijst gestart en is jouw e-mail adres daar aan toegevoegd. Dat heb je kunnen merken doordat je op 17 t.e.m. 19 maart jl. een e-mail hierover ontving.
In datzelfde bericht is een wachtwoord toegekend waarmee je, in combinatie met het e-mail adres kunt inloggen op de eGroups site. Bewaar dit wachtwoord zorgvuldig!
Op de eGroups site kan je o.a. diverse zaken aan je profiel wijzigen (naam, adres, ander e-mail adres, instellingen) en het archief van de rondzendlijst doorzoeken. Mocht je al geregistreerd staan bij eGroups voor een andere rondzendlijst (b.v. de Rondzendlijst Verdedigingswerken), neem dan even contact met René om te zorgen dat je onder één wachtwoord al je abonnementen kunt beheren.
Gelieve je gegevens te controleren op juistheid en te complementeren. Bij een aantal personen is de achternaam b.v. weggevallen tijdens het omzetten: http://www.egroups.com/myprofile

Overigens blijft de rondzendlijst alleen bedoeld om de Nieuwsbrief te verspreiden. Alleen de lijst-beheerder(s) kunnen berichten plaatsen, niemand anders. De ledenlijst blijft ook vertrouwelijk, niemand kan die inkijken. Er zijn nog andere faciliteiten mogelijk, zoals een gezamenlijke agenda, links en enquetes maar die worden momenteel niet gebruikt. Mogelijk dat die in de toekomst, na een raadplegende enquete, alsnog gebruikt gaan worden. http://www.egroups.com/group/sva-lijst

 

Heb jij informatie die via deze nieuwsbrief aan geïnteresseerden gegeven kan worden? Stuur de informatie dan aan <e-mail adres vervangen door formulier>.

Het archief van de nieuwsbrieven is te vinden op:
https://www.stelling-amsterdam.nl/nieuwsbrief/

Met vriendelijke groet,
Jurgen Lamers en René Ros

RSS Feed met nieuws over de Stelling Stelling van Amsterdam Twitter Stelling van Amsterdam op sociaal netwerk Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube

Deze website wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming.
Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water.
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
FMTraining - Trainingen en cursussen voor gebruikers en ontwikkelaars van FileMaker (Advertentie)
 
 
 
Fort Resort Beemster herbergt een van de meest luxueuze wellnessresorts met hotel van Nederland. In de karakteristieke sfeer van het fort beleeft u wellness zoals u nog nooit heeft ervaren. (Advertentie)