Sluit [X]   
 

Bureau Stellingcommandant in 1918: "Omwisseling Bureaux Sectie IV Hemonystraat, Controleur den Texstraat, Administrateur Hoofdkwartier...

© 1999-2020, René G.A. Ros
Laatst gewijzigd 24-5-2020

Algemeen - Fotoalbums - Historisch 1940

J,H. Vroom
Joop Vroom en René Ros met het fysieke fotoalbum.
(Foto: © Raymond Gaveel, 2014)

De heer J.H. (Joop) Vroom verzamelt oude foto's van Nederland en kocht rond 1985 een album met 345 foto's op een Duitse rommelmarkt. In 2014 deed hij dit album over aan de auteur van deze website.

De foto's in het album zijn, zo staat op de laatste pagina geschreven, van 15 juni tot 20 september 1940 tijdens het eerste bezettingsjaar gemaakt. En wel door Onderofficier Mehrländer voor Luitenant-Kolonel Rothe, beide van de Pionier-Erkundigungsstab Holland, Außenstelle I.

Lt.kol. Rothe is de Duitse genie-officier die regelmatig op de foto's voorkomt. Uit de foto's en de systematische indeling spreekt een technische interesse. Wellicht was deze militair betrokken bij het opstellen van het boekwerk 'Denkschrift uber die niederlandische Landesbefestigung', gepubliceerd in 1941?

Het album geeft een beeld van een tocht langs de verdedigingswerken van Nederland, Belgie en Frankrijk. Op de volgende pagina's worden de twintig foto's van de Stelling getoond.

Volgende Overname, herpublicatie e.d. zonder voorafgaande toestemming niet toegestaan.

RSS Feed met nieuws over de Stelling Stelling van Amsterdam Twitter Stelling van Amsterdam op sociaal netwerk Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube

Deze website wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming.
Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water.
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
Fort Resort Beemster herbergt een van de meest luxueuze wellnessresorts met hotel van Nederland. In de karakteristieke sfeer van het fort beleeft u wellness zoals u nog nooit heeft ervaren. (Advertentie)
 
 
 
Onderzoek, studie en informatie met betrekking tot het erfgoed van de waterlinies in Nederland. (Advertentie)