Sluit [X]   
 

Fort bij Spijkerboor in 1958: 550 Signals Unit, detachement Tweede Engelse Tactische Luchtmacht voor Gee-H...

© 1999-2021, René G.A. Ros
Laatst gewijzigd 9-1-2021

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 26

E-Nieuwsbrief Website Stelling van Amsterdam, nummer 26
(10 oktober 2000)

Beste lezer,

Bij deze een nieuwe e-nieuwsbrief over de website Stelling van Amsterdam.
<https://www.stelling-amsterdam.nl/>

INLEIDING
Tsja, het komt wel eens voor. Er is weinig gebeurd op de website en er zijn weinig nieuwtjes van derden. We zijn wel bezig met het één en ander, maar de resultaten zijn er nog niet. Wel is er nu op de Forten Site een speciale Internet startpagina voor forten. Er wordt nu gewerkt aan een database om op die website ook de openstellingen van forten op te nemen.
Of het drukker wordt? Behalve een receptie, een bezoek aan de Stelling van Honswijk en een Vestingdag op Fort Erfprins zijn er nu even geen plannen. Maar wie weet krijgen we het weer op de heupen en duiken we een archief in.

ENTHOUSIAST
Tijdens de opening van het gerestaureerde Fort aan de Drecht spraken we iemand die later per e-mail weer contact op nam. Woonachtig in De Kwakel had Jeroen van Doorn enige tijd geleden zicht verdiept in het Fort bij De Kwakel en de liniewal en andere forten in de omgeving. Blijkbaar aangestoken door onze activiteiten heeft hij weer wat informatie opgezocht en een bombardement van lange stukken tekst op te sturen. Naast info over de bouwbestekken zat daar ook het complete verslag van de oplevering van de pantserkoepel van Fort bij Spijkerboor. De informatie over de verschillende aardwerken zullen in een toekomstige pagina over de fortmodellen opgenomen worden maar heeft al invloed gehad op vele informatie pagina's van de forten.
Jeroen, bedankt voor alle info en we zullen kijken of we de informatie op een passende manier in de website kunnen opnemen.
Twee anderen mensen zullen wellicht bijdragen leveren in de vorm van respectievelijk oude foto's van kanonfabrikant Krupp-Gruson en prentbriefkaarten uit de militaire veldpost.
<https://www.stelling-amsterdam.nl/stelling/extra/pantserkoepel/>
<https://www.stelling-amsterdam.nl/forten/drecht/>
<https://www.stelling-amsterdam.nl/forten/kwakel/>
<https://www.stelling-amsterdam.nl/forten/spijkerboor/>

WIJZIGINGEN
De wijzigingen van versie 1.2.5 t.e.m. versie 1.2.8 september zijn:
- Nieuw foto's van het Rijkspostduivenstation in Artis.
- Nieuwe Extra-pagina met het verslag van de Eindkeuring Pantserkoepel Fort by Spykerboor.
- Nieuw verwijzingen naar (nieuwe) websites van Domeinen en Koninklijke Landmacht - Sectie Militaire Geschiedenis.
- Na enkele korte en lange bezoeken aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn er van enkele forten nieuwe Foto's: Pannekoeken Fort, Voorstelling van Naarden, Fort aan de Klop, Werken bij Griftestein en Fort Vossegat.
- Als een modern soort plaatjes-plakboek zijn er nu meer pagina's over andere linies in Nederland: Oude Hollandse Waterlinie, Zuider Waterlinie (i.s.m. David Ross), Werken aan de Westerschelde en Stelling van Den Helder. Al deze pagina's zijn nog in aanbouw en missen nog omschrijvingen en foto's.

De volledige lijst met wijzigingen is te vinden op:
<https://www.stelling-amsterdam.nl/colofon/wijzigingen/>

OVERIG
- Landschapsbeheer Noord-Holland heeft een pagina ingericht over hun beheersproject op de Stelling <http://www.landschapsbeheer.com/noordholland/stelling_project.htm>. Op de pagina vind je ook aanwijzingen om een exemplaar van het tijdschrift Historische Geografie, met daarin het artikel "Groen in het schootsveld" over reconstructie van het groen, te bestellen.
- Er zou een jeugdboek uitkomen, zoals we eerder melden, over bankovervallers die zich schuilhouden op een fort in de Stelling. Doordat in een andere serie nu een boek is verschenen met als titel "Gijzeling op Pampus" is het onduidelijk of het bankovervallers boek nog doorgaat of later zal verschijnen.

 

Heb jij informatie die via deze nieuwsbrief aan geïnteresseerden gezonden kan worden? Stuur de informatie dan aan <e-mail adres vervangen door formulier>.

Informatie over deze nieuwsbrief, het aanmelden en het archief van de nieuwsbrieven is te vinden op:
<https://www.stelling-amsterdam.nl/nieuwsbrief/>

Met vriendelijke groet,
Jurgen Lamers en René Ros

RSS Feed met nieuws over de Stelling Stelling van Amsterdam Twitter Stelling van Amsterdam op sociaal netwerk Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube

Deze website wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming.
Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water.
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
Het Fort bij Edam kan een groot deel van het jaar bezocht worden. (Advertentie)
 
 
 
Bureau Meerzijdig let op meerdere zijden bij support, mediation, procesbegeleiding en trainingen. (Advertentie)