Sluit [X]   
 

© 2004-2024, René G.A. Ros

Over deze website

Maurits op koepelDeze website bevat korte teksten over de Stelling van Amsterdam voor leerlingen van de laatste groepen van het basisonderwijs en de eerste groepen van het voorgezet onderwijs. Elke pagina heeft maximaal 600 woorden en is rijk geïllusteerd. Het woordgebruik is eenvoudig maar toch uitdagend gehouden.

Voor aanvullende informatie en voor de hogere groepen in het voortgezet onderwijs is de normale website 'De Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water' geschikt.

De jongen die op diverse foto's voorkomt is Maurits Rückert (geb. 1991). Hij is Stelling-generaal na het bezoeken van meer dan 15 forten van de Stelling van Amsterdam. Bij elk bezoek kreeg hij een stempel in het Stelling Paspoort. Zijn vader, Joan Rückert, was gids op het Fort bij Spijkerboor.

Opmerkingen en suggesties

Opmerkingen en suggesties van leerlingen en docenten zijn van harte welkom. Ook willen we graag van leerkrachten weten hoe de website in de lesstof wordt gebruikt om te bepalen welke aanpassingen aan de website gewenst zijn. Reacties kunnen per verzonden worden via een contact formulier.

Banner

Heb je een eigen website (over een legaal en voor alle leeftijden geschikt onderwerp) en wil je bijdragen aan de bekendheid van de Stelling van Amsterdam? Plaats dan een tekst-link of een banner op jouw eigen site en laat het verwijzen naar deze website.
Om een banner van 120 bij 60 pixels te gebruiken voor de Junior website moet de volgende HTML code in een pagina worden opgenomen:

<a href="https://www.stelling-amsterdam.nl/junior/"><img src="https://www.stelling-amsterdam.nl/junior/banner.gif" alt="Stelling van Amsterdam Junior" title="Stelling van Amsterdam Junior" style="width:120px;height:60px;border:none;"></a>

Stelling van Amsterdam Junior

Overname

© 2004-2024, René G.A. Ros.
De Stelling van Amsterdam website is een publicatie waarop de Auteurswet 1912 en de Databankenwet 1999 van toepassing is. Als via hyperlinks of anderszins wordt verwezen naar pagina's van de website moeten deze als zodanig herkenbaar blijven. Niets uit deze website mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van digitale technieken, druk, microfilm of op welke andere wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming van de auteur.
Overname van afbeeldingen op deze Junior-website voor gebruik in werkstukken voor schoolopleidingen is toegestaan.

Stelling van Amsterdam op Twitter Stelling van Amsterdam op Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube

Deze website wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Alle rechten voorbehouden, o.a. gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming.
Stelling van Amsterdam Junior
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
'Kennismaken met de Stelling van Amsterdam' is een gratis interactief e-book over de Stelling. (Advertentie)
 
 
 
'Kennismaken met de Stelling van Amsterdam' is een gratis interactief e-book over de Stelling. (Advertentie)