Sluit [X]   
 

Sergeant Infanterie Nijman in 1915: enveloppe met brief verzonden te Beverwijk op Fort aan de...

© 1999-2021, René G.A. Ros
Laatst gewijzigd 12-5-2021

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 23

E-Nieuwsbrief Website Stelling van Amsterdam, nummer 23
(17 augustus 2000)

Beste lezer,

Bij deze een nieuwe e-nieuwsbrief over de website Stelling van Amsterdam.
<https://www.stelling-amsterdam.nl/>

HONDERDSTE
Op 30 juli jl. was Edwin Edeling de 100ste abonnee op deze nieuwsbrief (97 per e-mail, 3 per fax). Een even hartelijk welkom voor Edwin als voor alle anderen uiteraard. Maar het is een mooie mijlpaal in het korte bestaan (sinds 28 september 1999). Daarom heeft Edwin een virtueel gebakje gekregen.
Meer abonnees zijn natuurlijk van harte welkom. Dus stuur eens een nieuwsbrief door aan mensen die ook geïnteresseerd zijn. Onderaan staat de URL voor meer informatie en om aan te melden.

FORTENLINKS
René heeft nu behalve forten.pagina.nl ook nederlandse-forten.startkabel.nl opgestart om maar in de aandacht van een zo groot mogelijk publiek te komen. Daarop diverse, voor ons, nieuwe verwijzingen waarvan enkele ook op de Internet Links pagina van de Stelling-site zijn gekomen.
Al deze links worden beheerd m.b.v. een database met ruim 300 links en welke de benodigde bestanden automatisch genereerd. Beheer je een website en wil je lijst met links naar een bepaalde categorie websites in een eigen opmaak? Of wil je links bijdragen en aanmelden? Neem dan even contact op met René.
<http://forten.pagina.nl/>
<http://nederlandse-forten.startkabel.nl/>
<https://www.stelling-amsterdam.nl/algemeen/internet/>

FORTENMAAND
In september is weer de traditionele Utrechtse Fortenmaand waarin veel forten te bezoeken zijn. Vooral in de Nieuwe Hollandse Waterlinie uiteraard. Maar ook drie van de zes Stelling-forten in de Provincie Utrecht zijn open. Omdat het Utrechts Bureau voor Toerisme het nut van Internet nog niet heeft herkend heeft René - in de race voor een Zilveren Anjer - het niet kunnen laten om zich er weer mee te bemoeien. De teksten werden digitaal aangeleverd en in één avondje werd er een Fortenmaand website van geknutseld.
Op 9 september is ook de Open Monumentendag waarbij ook enkele forten opengesteld zijn. Die in Utrecht en enkele van Staatsbosbeheer in Zeeland en Noord-Brabant zijn dan ook open en worden ook op de Fortenmaand website genoemd.
<http://www.rgaros.nl/fortenmaand/>
<http://www.prvutr.nl/>
<http://www.openmonumentendag.nl/>

PRESENTATIE OP OPEN MONUMENTENDAG
Zijn er wellicht mensen die in het bezit zijn van een eigen (draagbare) computer en de website Stelling van Amsterdam zouden willen presenteren tijdens Open Monumentendag? Op het moment ligt er een verzoek om in het fort in Weesp te staan. En wellicht volgen er nog meer. Of weet je zelf een leuke locatie?
De taak is dan om mensen de gelegenheid te geven om de website te bekijken en vragen te beantwoorden of door te verwijzen. Kan erg gezellig zijn maar daar geven we geen garantie op! :-) Wij zorgen voor een CD-ROM met een recente versie van de website en een stapel foldertjes.
Voor overleg kan je per e-mail contact opnemen met René.

OVERIG
- De fortwachterswoning in Weesp, naast het torenfort, is te koop voor 1.495.000 gulden / 678.400 euro. <http://www.kosterenvanee.nl/> (! FLASH vereist!)

Heb jij informatie die via deze nieuwsbrief aan geïnteresseerden gezonden kan worden? Stuur de informatie dan aan <e-mail adres vervangen door formulier>.

Informatie over deze nieuwsbrief, het aanmelden en het archief van de nieuwsbrieven is te vinden op:
<https://www.stelling-amsterdam.nl/nieuwsbrief/>

Met vriendelijke groet,
Jurgen Lamers en René Ros

RSS Feed met nieuws over de Stelling Stelling van Amsterdam Twitter Stelling van Amsterdam op sociaal netwerk Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube

Deze website wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Alle rechten voorbehouden, o.a. gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming.
Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water.
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
Forten Info over verdedigingswerken en militair erfgoed zoals forten en bunkers. (Advertentie)
 
 
 
Maas+deNatris verrichten militair-historisch onderzoek op het snijvlak van defensie en samenleving en vertalen dat naar gedrukte en digitale media. (Advertentie)