Sluit [X]   
 

Gevangene Roskam in 1892: geboren te Barneveld, Gelderland

© 1999-2021, René G.A. Ros
Laatst gewijzigd 9-1-2021

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 4 (1.0.18)

Beste lezers,

Ter gelegenheid van de nieuwe versie 1.0.18 van de website Stelling van Amsterdam een e-nieuwsbrief.

NATUURMONUMENTEN
Onder begeleiding van boswachter Wim Grotendorst hebben we op 5 juni jl. uitgebreidt foto's kunnen maken van Fort bij Spijkerboor, maar ook van de normaal niet toegankelijke forten aan de Jisperweg en Middenweg. Het weer was nogal wisselvallig en meestal zaten we op de verkeerde momenten binnen of buiten. Het resultaat is opgeslagen in 110 digitale foto's en één panorama foto. Een selectie daarvan is op de informatie pagina's van de betreffende forten te zien.

ONZE IERSE MEDEWERKSTER
Op 6 juni jl. (het was een druk weekeind) zijn we gezellig gaan touren met Siobhán Hearne en een vriendin (Siobhán heeft ons geholpen heeft met de Engelse teksten). Naast Marken, Edam en de Zaanse Schans zijn we ook in Fort bij Edam geweest. Beiden vonden ze het fascinerend om een fort van binnen te bekijken. We hebben nog een aantal foto's van het terreplein en de frontkazemat gemaakt. Onze dank aan Staatsbosbeheer!

NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE
Maar liefst elf forten of andere objecten hebben we met een bezoek vereerd en op de digitale chip vastgelegd. Zoals gebruikelijk op dit soort eerste 'vanaf de openbare weg' bezoeken waren er redelijk wat forten die we niet op konden. Door de Gemeente Utrecht werden we op Fort aan de Biltstraat ontvangen. Daar viel een boel te fotograferen en in de toekomst kunnen we afspraken maken om de andere forten van de Gemeente te bezoeken. Dat geldt ook voor Fort aan het Vossegat welke op het terrein van de Kromhoutkazerne ligt.
Van elk object is één foto geselecteerd en opgenomen op de N.H.W. pagina's:
https://www.stelling-amsterdam.nl/forten/nhw/

WIJZIGINGEN
Er zijn uiteraard nieuwe fotos' van Fort bij Spijkerboor, Fort aan de Jisperweg en Fort aan de Middenweg op hun eigen informatie pagina's. De panorama foto van Fort bij Spijkerboor is in Forten:Diashows: te vinden. De moeite waard!
Ook de foto's van de objecten Rondom Utrecht van de N.H.W. zijn geplaatst.
De hoofd afbeeldingen (rechtsboven in de informatie pagina's) voor een groot aantal forten zijn vervangen door andere exemplaren uit het fotoarchief. Meestal omdat er inmiddels betere foto's beschikbaar waren en omdat de foto's op een andere manier in de Engelse versie zijn gebruikt.

Verder zijn er diverse correcties en aanvullingen in de teksten gemaakt. Zie voor de wijzigingen sinds versie 1.0.17:
https://www.stelling-amsterdam.nl/colofon/ klik dan op Wijzigingen. In die pagina zitten links naar de gewijzigde pagina's.

OPERATIE 2
René moet komende vrijdag voor een tweede keer aan zijn oog geopereerd worden. Vandaar dat de website versie 1.0.18 nu beschikbaar komt. Het betekent ook dat, door een herstelperiode van minstens twee weken, de fototocht langs het zuidelijke deel van de N.H.W. voor onbepaalde tijd is uitgesteld.

Met vriendelijke groet,
Jurgen Lamers en René Ros

RSS Feed met nieuws over de Stelling Stelling van Amsterdam Twitter Stelling van Amsterdam op sociaal netwerk Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube

Deze website wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming.
Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water.
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
Forten Info over verdedigingswerken en militair erfgoed zoals forten en bunkers. (Advertentie)
 
 
 
Fort Resort Beemster herbergt een van de meest luxueuze wellnessresorts met hotel van Nederland. In de karakteristieke sfeer van het fort beleeft u wellness zoals u nog nooit heeft ervaren. (Advertentie)