Sluit [X]   
 

Fort Nieuwersluis in 1790: Overeenkomst door de Staten van Holland en Westfriesland met die...

© 1999-2017, René G.A. Ros
Laatst gewijzigd 15-3-2017

Algemeen - Foto's - Jacob Olie

Jacob Olie
Zelfportret, ca. 1860
(Foto: © Stadsarchief Amsterdam)

Jacob Olie (1834 - 1905) volgde een opleiding tot timmerman, was tekenleraar en werd directeur van de eerste Amsterdamse Ambachtschool. In zijn vrije tijd begon hij te experimenteren met de fotografie die toen nog in de kinderschoenen stond. Hij maakte vele portret foto's maar is vooral bekend om zijn foto's van Amsterdamse straattaferelen.

Omdat het fotograferen van de forten verboden was zijn daar geen foto's van. Maar van andere militaire activiteiten die op de openbare weg plaatsvonden zijn wel foto's door hem genomen. Er zijn onder andere een groot aantal foto's in 1900 en 1901 genomen op het oefenterrein Oldebroek. In ieder geval was zijn zoon Jacob Olie jr. vrijwilliger bij de Vestingartillerie.

Van de 37 foto's in de laden "buitengemeenten" van het Stadsarchief Amsterdam vindt u de mooiste 13 in dit foto-Album.

VolgendeHet gebruiksrecht is ter beschikking gesteld door het Stadsarchief Amsterdam. Overname, herpublicatie e.d. zonder voorafgaande toestemming niet toegestaan.

RSS Feed met nieuws over de Stelling Stelling van Amsterdam Twitter Stelling van Amsterdam op sociaal netwerk Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op foto-site Flickr Stelling van Amsterdam op foto-locatie site Panoramio Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube Stelling van Amsterdam op Layar Reality Browser voor smartphones

www.stelling-amsterdam.nl wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming.
Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water.
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
Fort Resort Beemster herbergt een van de meest luxueuze wellnessresorts met hotel van Nederland. In de karakteristieke sfeer van het fort beleeft u wellness zoals u nog nooit heeft ervaren. (Advertentie)
 
 
 
Fort Resort Beemster herbergt een van de meest luxueuze wellnessresorts met hotel van Nederland. In de karakteristieke sfeer van het fort beleeft u wellness zoals u nog nooit heeft ervaren. (Advertentie)