Sluit [X]   
 

Bureau Stellingcommandant in 1916: "Machtiging tot maken van drijvende versperringen en aanvoer van zand...

© 1999-2018, René G.A. Ros
Laatst gewijzigd 17-11-2018

Algemeen - Boekenwinkel

Over de Stelling van Amsterdam en ander militair erfgoed in de regio zijn de volgende boeken en fietsroutes te koop. Via deze pagina kan je ze ook online bestellen. Het betreft hier verkoopbemiddeling waarbij u een transactie sluit met de verkopende partij, niet met de auteur van deze website. De hier genoemde prijzen zijn exclusief eventuele verzendkosten.

Harnas voor de hoofdstad, De Stelling van AmsterdamHarnas voor de hoofdstad, De Stelling van Amsterdam

Een boek waar bijna alles in staat over dit krijgshaftige monument.
De hoofdstukken gaan over de plaatsing op de Werelderfgoedlijst, de politieke achtergronden die leidden tot de aanleg, de militair-historische aspecten, het totaal aan bouwkundige onderdelen, de rol van de stelling in het landschap en de civiele functie die het vestingwerk sinds het 'afzwaaien uit militaire dienst' alweer een halve eeuw heeft.

Redactie: Paul Vesters
Prijs: € 29,95
Bestellen bij Matrijs>>

Stelling van Amsterdam. Waterlinie. Stille stadsgrensStelling van Amsterdam. Waterlinie. Stille stadsgrens. (Video DVD)

In de 19de eeuw werd in een wijde cirkel rondom Amsterdam begonnen met de aanleg van forten en een stelsel van sluizen, dammen en dijken, om in tijden van nood de vijand op afstand te kunnen houden. Na de Eerste Wereldoorlog werden de werkzaamheden gestaakt, zonder dat de Stelling van Amsterdam ooit gefunctioneerd had. Tegenwoordig kan er over gereden en gelopen worden, trekvogels kunnen er foerageren, een broodnodige zone van stilte en traagheid rondom het hectische Amsterdam. De film laat de Stelling zien als een vitaal organisme dat uit een diepe slaap gewekt wordt.

Auteur: Anette Apon
Prijs: € 15 excl. BTW en verzendkosten
Bestellen bij Van der Hoop Producties>>

Werelderfgoed van Nederland: UNESCO-Monumenten van nu en de toekomstWerelderfgoed van Nederland: UNESCO-Monumenten van nu en de toekomst

Een fraai boekwerk met schitterende foto’s over het Nederlandse aandeel in het erfgoedregister van de UNESCO.
Na een inleidend hoofdstuk over de betekenis en inhoud van het Werelderfgoed en de procedure voor plaatsing op de UNESCO-lijst, volgen hoofdstukken over de thans op de lijst geplaatste negen Nederlandse objecten. Alleszins lezenswaardig en de aanschaf zeker waard.

Auteur: Marjolein van Rotterdam
Prijs: € 29,95
Bestellen bij Bruna>>

Beplantingen op verdedigingswerkenBeplantingen op verdedigingswerken

Vanaf de late middeleeuwen, maar mogelijk ook al eerder, werden beplantingen van bomen en struiken gebruikt bij de verdediging van gebieden, steden en vestingen. Eerst op bijvoorbeeld individuele landweren, schansen en vestingsteden, maar later ook op militaire verdedigingslinies, zoals de Grebbelinie, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam.

Het boek beschrijft de geschiedenis van de verdediging van Nederland met verdedigingswerken en linies, waarna specifiek wordt ingezoomd op de rol van beplantingen op deze objecten in de loop der eeuwen. Verder geeft het boek handreikingen voor het beheer van beplantingen, waarbij nadruk wordt gelegd op de vier meest voorkomende militaire beplantingsvormen: opgaande bomen, hakhout, knotbomen en heggen. Afsluitend worden er ter inspiratie praktijkvoorbeelden gegeven.

Auteur: M. Boosten, I. Borkent en P. Jansen
Prijs: € 24,95
Bestellen bij Matrijs>>

Seefront IJmuidenSeefront IJmuiden

Het boek 'Seefront IJmuiden' beschrijft de opbouw en het functioneren van de Duitse Kustverdediging bij IJmuiden. Deze kustverdediging maakt deel uit van de voormalige Atlantikwall.

De geschutbunkers, luchtafweerbatterijen, commandocentra en infanteriestellingen in het kustgebied tussen Heemskerk en Bloemendaal worden in dit boek uitgelicht. Niet alleen wordt het verleden uitgebreid behandeld, ook wordt er aandacht besteed aan de huidige staat van de nog aanwezige bouwwerken. Het fraaie en degelijke boek bevat 160 pagina's waarin 120 foto's, 95 tekeningen en 50 kaarten zijn opgenomen.

Auteurs: Ruud Pols en Leo de Vries
Prijs: € 35,00 (inclusief bijdrage in verzend- en verpakkingskosten)
Bestellen bij Bunker Archief>>

Fortenroutes langs de vuurlijnFortenroutes langs de vuurlijn

Fietsen langs de forten van de Stelling van Amsterdam. Behalve route-aanwijzingen ook informatie over de Stelling en de forten.

Auteur: Rob Schimmel
Prijs: € 13,50
Bestellen bij Bruna>>

RSS Feed met nieuws over de Stelling Stelling van Amsterdam Twitter Stelling van Amsterdam op sociaal netwerk Facebook Doc.centrum Stelling van Amsterdam op LinkedIn
Stelling van Amsterdam op foto-site Instagram Stelling van Amsterdam op foto-site Flickr Stelling van Amsterdam op video netwerk YouTube

Deze website wordt verzorgd door particuliere experts en is geen website van een overheid.
Gebruik door commerciële partijen alleen met voorafgaande toestemming.
Stelling van Amsterdam. Een stadsmuur van water.
UNESCO Werelderfgoed sinds 1996
ReneRos.biz voor ontwikkeling, advies & expertise en opleidingen voor Filemaker database-toepassingen. (Advertentie)
 
 
 
Fort Resort Beemster herbergt een van de meest luxueuze wellnessresorts met hotel van Nederland. In de karakteristieke sfeer van het fort beleeft u wellness zoals u nog nooit heeft ervaren. (Advertentie)